השוואת ביטוח רכב – איך לבצע השוואת מחירים נכונה

לפרטים ומידע נוסף
צרו איתנו קשר

ביטוח רכב הוא אחת ההוצאות הקבועות והבלתי משתנות, אבל גם המשמעותיות ביותר הקשורות בהחזקת הרכב. ככל שהרכב יקר יותר, וככל שהוא חביב יותר על גנבים, כך עלויות הביטוח תהיינה גבוהות יותר. כיוון שכך, השוואת מחירים ומציאת ביטוח הרכב הזול ביותר היא מחויבת המציאות.

מהם סוגי ביטוח הרכב וממה הוא מורכב? מהן עלויות הביטוח לרכב? אילו פרמטרים משפיעים על עלויות אלה? מתי כדאי להשקיע בביטוח הרכב ומתי כדאי לבחור באופציות הזולות יותר ולא לבטח מרכיבים מעבר לביטוח הבסיסי? אילו מרכיבים נוספים בביטוח כדאי לקחת בחשבון כשבוחרים חברת ביטוח?

מהם סוגי ביטוח הרכב וממה הוא מורכב? 

ביטוח רכב מורכב משני חלקים עיקריים, שהם ביטוח החובה והביטוח המקיף. ביטוח החובה, כשמו כן הוא, מהווה ברירת מחדל עבור כל בעל רכב. המשמעות היא שלא ניתן להימנע מלבצע עבורו השוואת מחירים ולרכוש פוליסת ביטוח חובה. המרכיב השני בביטוח הרכב הוא הביטוח המקיף. לרוב, הבחירה המועדפת על בעלי הרכבים היא רכישת ביטוח מקיף. עם זאת, בנסיבות מסוימות, ייתכן ובעלי רכבים מסוימים יעדיפו לרכוש ביטוח צד ג' בלבד, ולא לבטח מרכיבים נוספים. נוסף על ביטוח החובה והביטוח המקיף, קיימים ביטוחים שאפשר לקרוא להם ביטוחי השלמה. מדובר בביטוחים עבור חלקים ברכב שלא כלולים בביטוח המקיף, ובוודאי שלא בביטוח החובה של הרכב. 

  1. ביטוח חובה לרכב: ביטוח החובה הוא פוליסת ביטוח שעל פי חוק כל בעל רכב חייב לרכוש עבור הרכב שלו. דרישת המחוקק היא שאף נהג לא יתניע את הרכב שלו ולא יזיז אותו אפילו מטר אחד בלי שהרכב והנוהג בו יהיו מבוטחים בביטוח חובה. מחיר הפוליסה נקבע על פי הרף הנמוך, ולא על פי הרף הגבוה. המשמעות היא שאם ברכב נוהגים נהג ותיק ונהג חדש, מחיר הפוליסה ייקבע לפי הנהג החדש. במקרה של נהג מבוגר ונהג צעיר – המחיר יהיה לפי הנהג הצעיר. נוסף על האמור לעיל, חשוב להזכיר שביטוח החובה נועד לבטח את הנהג, הנוסעים ברכב וכל אדם שהרכב פגע בו בזמן תאונה. ההחזר בגין הוצאות רפואיות הוא ללא הגבלה, ואילו בגין הפסד הכנסה או פיצוי עבור כאב ועוגמת נפש, הפיצויים אומנם גבוהים אבל הסכום המקסימלי ידוע מראש. מחירי ביטוח החובה נועדו לפצות עבור נזקי גוף, ולא על נזקי רכוש.

  2. ביטוח מקיף: הביטוח המקיף נועד לכסות נזק לרכוש. בכדי להשיג את המטרה הזו, הביטוח חולק לשני סוגי ביטוחים: הראשון הוא הביטוח העצמי, והשני הוא ביטוח צד שלישי (צד ג׳), שבו נעסוק בהמשך. כשמבצעים השוואה עבור ביטוח מקיף לרכב חשוב לבדוק בזכוכית מגדלת מה המחיר לביטוח העצמי ומה עבור ביטוח צד ג'.

    1. ביטוח עצמי: החלק של הביטוח העצמי בביטוח המקיף שנוגע לביטוח הרכב שבו הנהג נוסע. הביטוח הזה נועד לפצות את בעל הרכב, אם וכאשר נגרמים נזקים לרכב בעקבות תאונה. מבחינת הנהג, חברת הביטוח תפצה בהתאם לפוליסה, בין אם הוא אשם בתאונה שגרמה לנזקים ובין אם לא. עם זאת, ההתחשבנות תגיע בעתיד, בדמות העלאת תעריף הביטוח בעקבות התאונה.

    2. ביטוח צד ג': החלק הזה בביטוח נוגע לנזקים שהרכב המבוטח גורם לרכבים אחרים, כמו גם לכל רכוש ששייך לאדם אחר. למשל – אם הרכב התנגש בגדר של בית וגרם לה נזק, הנזק הזה ישולם על ידי חברת הביטוח.

  3. מרכיבים נוספים שאינם כלולים בפוליסה: יש מרכיבים וחלקים ברכב שמלכתחילה אינם כלולים בפוליסת הביטוח המקיף. אפשר לכלול אותם בפוליסה אך ורק אם המבטח מבקש זאת באופן ספציפי מחברת הביטוח. עם המרכיבים שבדרך כלל נהוג להוסיף לביטוח החובה ניתן למנות ביטול השתתפות עצמית, ביטוח גרירה וכן ביטוח לשמשות. כמו כן, אפשר לבטח אביזרים ספציפיים המצויים ברכב, אם חברת הביטוח אכן מוכנה לעשות זאת תמורת הסכום המתאים.

ככלל, ההמלצה כאן היא לבצע עבור ביטוחי רכב השוואת מחירים ולא לסמוך על הצעת מחיר יחידה שנמסרת על ידי חברת הביטוח שלכם, או כל חברה אחרת. אומנם הבדלי המחירים בביטוחי החובה אינם גדולים, אבל בביטוחים המקיפים יש בהחלט תחרות בריאה שמוזילה את המחירים.

מה חשוב לדעת כשמשווים בין ביטוחי רכב?

לקראת רכישת ביטוח רכב השוואת מחירים היא פקטור שאי אפשר (וגם לא צריך) להתעלם ממנו. אם ברצונכם למצוא ביטוח רכב זול אך מבלי להתפשר על התמורה המוצעת בפוליסה, ישנם כמה פרמטרים שכדאי שתתחשבו בהם בעת ביצוע סקר השוק שלכם:

  • הנתונים האישיים שלכם משפיעים על מחיר הפוליסה – בהשוואת ביטוחי רכב עליכם לקחת בחשבון את הגיל שלכם, היסטוריית הנהיגה שלכם וכמה אתה נוהגים. סוג הרכב והיקף השימוש בו יכולים גם כן להשפיע על עלויות הביטוח.

  • נהגים זהירים משלמים פחות – אם יש לכם רקורד נהיגה נקי, סביר להניח שתקבלו מחירי ביטוח טובים יותר.

  • הצעת המחיר שאתם מקבלים היא ייחודית לכם – השוואת מחירי ביטוח רכב עם ההצעות שאנשים אחרים קיבלו, עשויה להיות לא רלוונטית, שכן מצבו של כל אדם הוא ייחודי וכך גם סוג הפוליסה המוצעת לו, שעשויה לעלות יותר או פחות ממה שהוצע לאנשים אחרים. לכן התמקדו במציאת ביטוח הרכב הזול ביותר עבור הרכב והרגלי הנהיגה הספציפיים שלכם.

  • ביטוח לפי קילומטראז' עשוי להיות משתלם יותר למי שנוהג פחות – אם אתם לא נוהגים הרבה, שווה לכם לשקול לרכוש ביטוח רכב לפי קילומטר, מכיוון שהוא יכול להיות חסכוני יותר.

  • מערכות בטיחות לרכב עשויות להוזיל את מחיר הפוליסה – התקנת מערכות בטיחות ברכבים ישנים עשויה לזכות בהנחות בביטוח החובה. בנוסף לכך, רכבים חדשים מגיעים לרוב עם תכונות בטיחות, מה שמוביל להורדת עלויות הביטוח עבורם.

  • שווה לבדוק אם יש הנחות מיוחדות – חברות ביטוח מסוימות מציעות הנחות לאוכלוסיות ספציפיות כמו סטודנטים, עובדי מדינה או חברים במועדוני צרכנות או ארגוני עובדים. אל תהססו לברר אם מעמדכם או השתייכותכם לארגון מסוים, מקנים לכם הנחה ברכישת פוליסת ביטוח רכב בחברות ביטוח שונות.

  • ביטול השתתפות עצמית מעלה את מחיר הפוליסה – כדאי לבדוק את אפשרויות ההשתתפות העצמית ולחשוב היטב אם ביטול ההשתתפות העצמית שווה את העלות הנוספת. 

  • לפעמים פוליסה שמאפשרת תיקונים במוסכי הסדר כדאית יותר – שימוש במוסך הסדר לתיקונים עשוי להוריד את ההשתתפות העצמית ולספק הטבות נוספות במסגרת הפוליסה.

  • המחיר הוא לא חזות הכל – קחו בחשבון לא רק את המחיר אלא גם את הכיסוי, התנאים ורמת השירות שמציעה כל אחת מחברות הביטוח.

ביטוח רכב השוואה

מהן עלויות הביטוח לרכב ואילו פרמטרים משפיעים עליהן?

עלויות הביטוח לרכב מחושבות בדרך כלל בנפרד, והחוק מתיר לפצל את פוליסת הביטוח בין שתי חברות ביטוח נפרדות – ביטוח החובה בחברת ביטוח אחת והביטוח המקיף בחברה אחרת. עם זאת, אם שתי הפוליסות וגם ההשלמה הן באמצעות חברת ביטוח אחת, החישוב יתבצע בנפרד אבל גביית הכספים עבור הביטוח בהוראת קבע בנקאית או בכרטיס אשראי תתבצע במשותף לשתי הפוליסות וכן להרחבות שבעל הרכב בחר לרכוש. בנוסף, המבוטח עשוי לקבל הנחה, בהתאם לסוג הביטוח שבחר ולאופי הנהגים ברכב המבוטח. עלויות הביטוחים הן כדלקמן: 

  1. ביטוח חובה: ביטוח חובה נועד, כאמור, לכסות את עלויות הטיפולים הרפואיים ועלויות נוספות, הנובעות מנזקים גופניים שנגרמו לאדם אחד או יותר, כתוצאה מתאונה שבה היה מעורב הרכב המבוטח. מחירי הביטוח נקבעים בהתאם לסדרה של אמות מידה משתנות. חלק מאמות המידה הללו קשורות לנהג, וחלק לרכב. באשר לנהג – גיל הנהג, המין שלו והוותק שלו על הכביש משפיעים על מחיר הפוליסה. בנוסף, אם ברכב המבוטח נוהגים נהגים שלא ביצעו תאונות ולא הגישו תביעה לחברת הביטוח, הדבר יגרום להפחתת תעריף הביטוח עבורם. כשמדברים על חלק הרכב בביטוח החובה, מדברים על סוג הרכב, השנתון שלו ועל אמצעי בטיחות שקיימים בו, שקיומם עשוי להשפיע לטובה על המחיר. ביטוח החובה לנהג ותיק ברכב שלא עבר תאונות ומשנתון מתקדם, יכול לנוע בטווח שבין 1,900 ₪ בקירוב, לבין מחיר של 2,400 ₪ בקירוב. זאת, עבור רכב משנתון מתקדם שלא עבר תאונה. כשאחד הנהגים ברכב הוא נהג צעיר, המחיר השנתי עשוי לזנק ולעמוד בטווח המחירים שבין 2,700 ₪ בקירוב לשנה, לבין 3,200 ₪ לשנה. ברכב ישן או כזה שעבר תאונה, מחירי הביטוח מתייקרים ויכולים להגיע גם ליותר מסך של 4,200 ₪ לשנה – 350 ₪ לחודש עבור ביטוח החובה לבדו. ככלל, מחירי הביטוחים לנהגים חדשים וכן לרכבים ישנים יהיו תמיד גבוהים יותר. עם זאת, יש היום אפשרויות שונות להוזלת המחיר, כולל ביטוח רק לחלק מהתקופה.

  2. ביטוח מקיף: הביטוח המקיף הוא לכאורה ביטוח רשות, והחוק איננו מחייב לרכוש אותו. עם זאת, רכישת ביטוח כזה היא מחויבת המציאות, שכן הסיכון בעקבות אי־רכישת ביטוח כזה הוא גדול. העלות של הביטוח המקיף משתנה ותלויה מאוד בסוג הרכב, בשנתון שלו ובנהגים שרשאים לנהוג בו. עלויות הביטוח המקיף עשויים לנוע בטווח שבין 8,800 ₪ לבין 11,800 ₪ ואפילו יותר לשנה, עבור רכב חדש משנתון מתקדם. עבור רכבים יקרים במיוחד, עלות הביטוח תהיה אפילו גבוהה יותר. אם ברכב נוהג נהג חדש – העלות יכולה להגיע גם עד 15,000 ₪ בשנה.

  3. ביטוח צד ג': אם בוחרים רק ביטוח צד ג', הפרמיה עבור הביטוח היא מזערית, ויכולה לרדת עד כדי 2,000 ₪ או פחות לשנה – חיסכון משמעותי מאוד במחיר. מי שיש לו רכב ישן שהמחיר שלו כמה אלפי שקלים בלבד, ספק אם כדאי לו לרכוש יותר מזה. בדרך כלל, עלות ביטוח צד ג' וביטוח חובה יחד יכולה להגיע לכדי 3,900 ₪ לשנה. אם לאחד הנהגים ברכב יש עבר ביטוחי העלות יכולה להגיע גם עד 5,000 ₪ לשנה.

כיצד משווים בין פוליסות ביטוח החובה לרכב?

כאשר אתם משווים בין אפשרויות ביטוח החובה לרכב, ייתכן שתבחינו כי מחירי הפוליסות שהוצעו לכם, די דומים. במקרים כאלה, אתם יכולים לקבל את ההחלטה איזה ביטוח רכב לרכוש על סמך הקריטריונים הבאים:

  1. בחרו בביטוח הזול ביותר: בחרו את פוליסת הביטוח עם הפרמיה הנמוכה ביותר במידה וההפרשים במחירים מזעריים, והכיסוי אחיד.

  2. התייחסו לאיכות השירות: בחרו חברת ביטוח הנותנת שירות מעולה על פי מדד השירות השנתי של משרד האוצר והתרשמותכם האישית.

  3. בדקו חבילות ביטוח: חפשו חבילות ביטוח המציעות כיסוי משולב כמו ביטוח חובה + ביטוח מקיף או ביטוח חובה + ביטוח צד ג' עם הנחות בביטוח רכב. כך ייתכן ותצליחו למצוא את האפשרות החסכונית ביותר שמתאימה לצרכי הכיסוי הביטוחי שלכם באופן אופטימלי.

על ידי התחשבות בגורמים אלה, תוכלו לבחור בביטחון את פוליסת ביטוח החובה לרכב המתאימה והמשתלמת ביותר עבור הדרישות הספציפיות שלכם.

באילו פרמטרים יש להתחשב כשמבצעים השוואת מחירים לקראת רכישת ביטוח מקיף לרכב?

אם אתם מעוניינים לערוך השוואת מחירים טרם רכישת פוליסת ביטוח רכב, ישנם מספר גורמים חיוניים שחשוב במיוחד לקחת בחשבון בעת ביצוע סקר שוק לגבי רכישת ביטוח מקיף לרכב. אז אילו היבטים מרכזיים כדאי לבדוק מלבד עלות הביטוח?

ובכן, בראש ובראשונה, יש חשיבות מכרעת לבחון את הכיסוי שמציעה כל פוליסת ביטוח מקיף שמציעים לכם. ביטוח מקיף מכסה בדרך כלל רשימה קבועה של אירועים שמביאים לפיצוי על נזקים לרכב המבוטח, כגון שריפה, גניבה ותאונות. עם זאת, חלק מהפוליסות של ביטוח מקיף לרכב, במיוחד אלו המותאמות לנהגים זהירים, עשויות להרחיב את הכיסוי כך שיכלול מצבים נוספים כמו פיגועים, שביתות, מלחמה ונזקים שנגרמו על ידי מכונאים או עובדי חנייה לכלי הרכב המבוטח.

לאחר מכן, יש לבדוק את הנוסחה המשמשת לחישוב ערך הרכב שלכם. אם הנוסחה אינה מצוינת במפורש בפוליסת הביטוח המקיף, אל תהססו לברר לגביה. מידע זה חיוני בעת הערכת השווי במקרה של טוטאל לוס או תיקונים.

בנוסף לגורמים הנ"ל, חשוב מאוד לבדוק אם מסופקות בפוליסה הרחבות בחינם או בתשלום, ובמיוחד הגנה לאביזרים שנוספו לרכב שלכם ואינם חלק מהמפרט הסטנדרטי שלו. ביטוח מקיף סטנדרטי מכסה בדרך כלל רק את האביזרים הכלולים במפרט הרכב הבסיסי. אם ברצונכם לבטח שדרוגים כלשהם, הקפידו לברר לגבי העלות הכרוכה בכך. חשוב לזכור שתוספות נוספות כגון שירותי דרך וגרירה, כיסוי רכב חלופי וכיסוי חלונות שבורים יכולים להשפיע על המחיר הכולל, ולכן כדאי להשוות בין ההטבות שאתם מקבלים במחיר שאתם נדרשים לשלם בגין פוליסת המקיף המוצעת לכם.

יתר על כן, בביצוע השוואה ביטוח רכב כדאי לשקול לתת עדיפות לפוליסות ביטוח המבוססות על קילומטראז'. זאת משום שעקב השינויים בדפוסי העבודה עקב גורמים כמו מגיפת הקורונה ותנאי התנועה הבעייתיים בארץ בעקבות עבודות הרכב הקלה, שיבושי תנועה על רקע הפגנות וכדומה, אנשים רבים נוהגים פחות לעבודה ועובדים יותר מהבית. בהתאם לזאת, רכישת ביטוח רכב המבוסס על הקילומטרים שהרכב נסע, עשוי להתגלות כמשתלם וזול יותר למי שנוסע פחות קילומטרים. גם משפחות עם נהגים חדשים, שמרחק הנסיעה שלהם יכול להשפיע באופן משמעותי על עלויות הביטוח, צריכות לשים לב במיוחד לאפשרות זו, שכן ביטוח רכב לפי קילומטראז' לנהגים חדשים יכול להיות פתרון מצויין.

ביטוח רכב זמני הוא שיקול נוסף שכדאי להביא בחשבון כשמחפשים ביטוח מקיף לרכב, בעיקר לביטוח נהגים חדשים וצעירים. ביטוח מסוג זה מאפשר לשלם רק עבור הימים בהם הם משתמשים בפועל ברכב המשפחתי, ומונע עלייה משמעותית בפרמיה הכוללת של ביטוח רכב משפחתי.

כמו כן, עליכם לבדוק אם בפוליסות המקיף המוצעות לכם, קיימים תנאים מקלים לקביעת טוטאל לוס או אובדן מוחלט לרכב. לדוגמה, חלק מהפוליסות עשויות להכריז על אובדן מוחלט לפני שחלפו 30 יום מאז גניבת הרכב או לקבוע טוטאל לוס גם לרכב עם פחות מ-50 אחוזי נזק.

מעבר לכך, כדאי שתבדקו את התנאים לקבלת רכב חלופי, את סוג הרכב הספציפי המסופק וכן את עלותו. היו מודעים לסכום ההשתתפות העצמית וכיצד שינויים בהשתתפות העצמית יכולים להשפיע על העלות הכוללת של ביטוח המקיף לרכבכם. בהקשר זה, חשוב לבדוק גם מהם התנאים לקבלת מכונית חדשה או פיצוי כספי בשווי הרכב שנגנב או ניזוק.

לבסוף, קחו בחשבון את רמת השירות שמציעה כל חברת ביטוח. לשם כך, שימו לב למדד השירות שמפרסם משרד האוצר וסמכו על התרשמותכם האישית מהידידותיות והמקצועיות של נציגי חברת הביטוח ואתר האינטרנט שלה. שירות לקוחות טוב, הוא חלק חיוני בהבטחת חוויה חלקה ומשביעת רצון במהלך כל תהליך תביעה במסגרת פוליסת ביטוח המקיף שתרכשו ולכן לא כדאי להתפשר על שיקול זה.

ביטוח רכב השוואה

5 טיפים שיסייעו לכם להשוות בין ביטוחי צד ג' לרכב בצורה נכונה

כעת משכיסינו את ההמלצות שלנו בנושא השוואה ביטוח חובה ולגבי השוואת ביטוח מקיף, נדון בדברים שיש לקחת בחשבון בעת ​​השוואת ביטוח צד ג':

  • גבול האחריות: בדקו את הסכום המקסימלי שמציעה חברת הביטוח לנזקי צד ג'. השאיפה היא למצוא פוליסה עם גבול אחריות גבוה שאיננו מגדיל משמעותית את עלות הביטוח, כדי להבטיח כיסוי סביר.

  • סכום השתתפות עצמית: ככל שההשתתפות העצמית גבוהה יותר, כך מחיר הביטוח יהיה זול יותר, אך חשוב לבחור בסכום השתתפות עצמית שתוכלו להתמודד עימו במידת הצורך. הימנעו מהשתתפות עצמית גבוהה מדי שעלולה להקשות עליכם להפעיל את הביטוח בעת הצורך.

  • כיסוי משפטי: שימו לב להיקף הטיפול המשפטי שניתן במסגרת הפוליסה אם צד ג' תובע אתכם. גלו אם הוא מכסה תביעות נזיקין אזרחיות, תביעות פליליות או את שניהם, והאם הכיסוי כולל רק תביעות ראשוניות או גם תהליכי ערעור. חשוב להבין את התנאים שבהם יינתן טיפול משפטי.

  • הרחבות ביטוח: חפשו פוליסה שניתן להוסיף לה הרחבות יקרות ערך כמו שירותי דרך וגרירה, רכב חלופי וכיסוי שברים בשמשות. העריכו את ההטבות וההנחות הזמינות עבור הרחבות אלו, והוסיפו את עלות ההרחבות הרצויות להשוואת המחירים של ביטוח צד ג'.

  • רמת השירות: חשוב במיוחד להעריך את רמת השירות שמציעה חברת הביטוח ונציגיה – הן טלפונית והן באתר האינטרנט. שירות לקוחות טוב חשוב לחוויה חלקה ומשביעת רצון מול חברת הביטוח.

אילו חברות ביטוח מציעות פוליסות ביטוח רכב בישראל ומה הן מציעות?

בארצנו הקטנטונת פועלות חברות ביטוח רבות המציעות ביטוחי רכב מסוגים שונים: ביטוח חובה, ביטוח מקיף, ביטוח צד ג', וכן פוליסות ביטוח רכב משולבות כמו ביטוח חובה + מקיף, או ביטוח חובה + צד ג'.

עם חברות הביטוח הבולטות בארץ המציעות פוליסות ביטוח רכב, נמנות:

  1. הראל חברה לביטוח: הראל היא אחת מחברות הביטוח הגדולות בישראל ומציעה סוגים שונים של כיסויים ביטוחיים, לרבות ביטוח רכב.

  2. מנורה מבטחים: מנורה מבטחים מספקת פוליסות ביטוח רכב מסוגים שונים.

  3. מגדל ביטוח: מגדל היא חברת ביטוח גדולה נוספת בישראל המציעה מגוון אפשרויות לביטוח רכב.

  4. כלל ביטוח: כלל ביטוח היא עוד שחקנית בולטת בשוק הביטוחים בישראל ומציעה פוליסות ביטוח רכב מסוגים שונים.

  5. איילון חברה לביטוח: איילון הינה חברת ביטוח מובילה בישראל אשר מספקת כיסוי ביטוחי לרכב.

בנוסף למבטחות הגדולות הללו, קיימים שחקנים מוכרים נוספים בשוק הביטוחים לרכב וביניהם, הכשרה חברה לביטוח, שירביט, אליהו, שלמה (ניו-קופל) ועוד.

מטבע הדברים, הזמינות, היצע הפוליסות, תנאי הכיסוי והמחירים של חברות הביטוח עשויים להשתנות עם הזמן, וחברות חדשות עשויות להיכנס לשוק. מסיבות אלו, כאשר מחפשים מידע על פוליסות ביטוח רכב בישראל, עדיף לחקור את האפשרויות העדכניות הקיימות ולא להסתמך על השוואות ביטוחי רכב ומחירים שנערכו בזמן נתון.

זכרו כי בעת השוואת פוליסות ביטוח רכב, חיוני לקחת בחשבון גורמים כגון סוגי כיסוי, גבול האחריות, השתתפות עצמית, פרמיות, שירות לקוחות וכל ההטבות או ההנחות הנוספות שמציעה כל מבטחת.

כדי לקבל את המידע העדכני והמפורט ביותר על פוליסות ביטוח רכב ומחיריהן, מומלץ לבקר באתרים של חברות ביטוח ספציפיות או להתייעץ עם סוכן ביטוח אמין שיוכל לספק לכם ייעוץ מותאם אישית בהתאם לצרכים ולנסיבות הספציפיות שלכם.

מתי כדאי להשקיע בביטוח הרכב ומתי כדאי לבחור באופציות הזולות יותר?

כאשר הרכב חדש והמחיר שלו גבוה, אין מחלוקת באשר לצורך בהשקעה בביטוח. גם רכב שנמצא על הכביש שנים בודדות עדיין שומר בדרך כלל על ערך כזה שמחייב רכישת ביטוח חובה וביטוח עצמי. ואולם ככל שהרכב הולך ומתיישן, הכדאיות של ביטוח החובה הולכת ופוחתת. בדרך כלל, בשלבים הבאים הנטייה היא לוותר על ביטוחים נוספים, כמו למשל ביטוח שמשות, ביטוח גרירה או ביטוח של חלקים שאינם כלולים בביטוח. התשובה לשאלה באילו מצבים כדאי לבחור באופציות הזולות היא פשוטה – כאשר התוספת עבור ביטוח של חלקים או מרכיבים נוספים בביטוח המקיף היא כזאת שאיננה משקפת את המחיר של הרכב. השאלה מתי בדיוק מגיע הזמן הזה היא מורכבת ואי אפשר לתת עליה תשובה חד משמעית.

יש רכבים שלמרות השנים שעברו עדיין שומרים על הערך שלהם. כך למשל, פז'ו 404 המיתולוגית שמרה על הערך שלה הרבה אחרי שהיצרן הפסיק בכלל לייצר את הדגם הזה. כמוה, יש כיום סוגי רכבים כאלה. אם רכב הוא ישן מצד אחד, אבל נמצא ב"רשימה החמה" של חברות הביטוח, כלומר ברשימת הרכבים החביבים על הגנבים, גם הביטוח שלו יהיה קרוב לוודאי יקר יותר. רק בעל הרכב צריך להחליט אם זה אכן שווה לו. וההחלטה פשוטה – חישוב העלות מול התועלת. עם זאת, יכול להיות שכדאי לחפש פוליסת ביטוח זולה יותר, שתתאים לצרכים. על מנת לבצע השוואת ביטוח רכב משרד האוצר מפעיל אתר בו אפשר לבדוק את המחירים בקלות יחסית.

מתי לא כדאי לבטח מרכיבים מעבר לביטוח הבסיסי?

בשלב מסוים בחיי הרכב, ההוצאות עבור הביטוח הן גבוהות יותר מההוצאות היחסיות שעלולות להגיע אם הרכב יהיה מעורב בתאונה. חשוב להדגיש שחברת הביטוח מפצה את בעל הרכב, במקרה של "טוטל לוס", שזה אומר אובדן מוחלט של הרכב, בהתאם לשווי הרכב. ככל ששווי הרכב נמוך יותר כך הפיצוי יהיה נמוך יותר, ללא קשר לפרמיה ששולמה עבור הביטוח. לכאורה אפשר היה לחשוב כי עלות ביטוח הרכב עבור רכב שאיננו חדש ירדו בהתאם עם ירידת הערך שלו, אבל הדבר איננו מדויק. ערך הרכב אומנם יורד, אבל מצד שני החלפים שלו הופכים להיות יקרים יותר, וזה בעצם מה שמעניין את חברת הביטוח.

באופן עקרוני, אם ההוצאות השנתיות עבור ביטוח החובה מגיעות לחלק ניכר משווי הרכב – במקרה כזה ברור שהביטוח המקיף הוא מיותר. זה המקום לציין שגם אם הבעלים של רכב ישן משקיעים הרבה זמן ואהבה ברכב, מוסיפים לו רכיבים חדשים, מתקנים את המנוע ודואגים לתחזוקה מצוינת באופן כללי, גם אז המחיר של הרכב לא יהיה גבוה, ככל שמדובר בהחזרי הביטוח במקרה של תאונה, גניבה או פגיעה אחרת ברכב. ייתכן שאפשר למצוא ביטוח רכב זול אשר עונה על הצרכים, אבל בשלב הזה רוב הנהגים נוטים לוותר על ביטוח מקיף ולרכוש רק ביטוח צד שלישי.

אם אתה מעוניין ברכישת ביטוח רכב, זה בהחלט המקום הנכון עבורך. זה הזמן לפנות אלינו ולבצע השוואת מחירים שתאפשר לך לבחור באופן מושכל את ביטוח הרכב הנכון ביותר עבורך.

על הכותב

צחי גולן מנחם

צחי גולן מנחם

סוכן ביטוח כבר למעלה מ10 שנים, עבדתי בחברת הראל ובסוכנויות פרטיות. תעודת מתכנן פיננסי ובעל תואר שני במנהל עסקים.

לפרטים ומידע נוסף צרו איתנו קשר

תוכן עניינים

כתבות נוספות

לפרטים ומידע נוסף
צרו איתנו קשר